När man tittar runt bland olika tidningsprenumerationer kan det ibland vara så att man får en gåva som extra bonus när man väljer just en viss tidning. Gåvan kan vara i lite olika former men det är inte helt ovanligt att man får saker som doftar gott. Parfymer kan bland annat förekomma. Det är särskilt vanligt vid prenumeration på typiska damtidningar, eller om man väljer en tidning om manligt mode.

Olika typer av dofter man kan få

Exakt vilka dofter man får i en prenumeration kan variera. Ibland får man en Elizabeth Arden deo, andra gånger är det ett helt kit med flera olika små parfymer. Det kan vara många dofter, eller kanske ett set med en parfym och en deo i samma doft. När det gäller just doften kan det vara så att vissa parfymer passar bättre på en person än på en annan. Om man då får en parfym i prenumerationsgåva kan man med fördel ge bort den i present. Man får ju trots allt tidningen och det är ju den man vill ha när man tecknar prenumerationen. Gåvan är bara en bonus.

Alternativa prenumerationsgåvor

Lider man av doftöverkänslighet kanske en parfym inte är den allra bästa prenumerationsgåvan när man beställer en tidning. Man kan såklart ge bort parfymen men ibland kan man också välja alternativa gåvor. Kanske kan man få ett extra nummer, någon duschkräm eller liknande istället. Det brukar inte vara något problem att lösa prenumerationsgåvor. Dessutom finns det många olika tidningar med skilda gåvor, och kanske finns det någon annan titel man gillar bättre?

Miniparfymer med tidningsnumren

I vissa tidningar kan man få en present med varje, eller vartannat nummer. Presenterna kan variera, men det är inte ovanligt att någon liten hudkräm följer med. Det kan också vara så att en miniparfym är medskickad. Då kan man testa parfymen och se vad man tycker. Gillar man den är chansen stor att man faktiskt köper en större flaska. Det tjänar parfymföretagen på samtidigt som tidningsutgivaren ofta också får en slant för att parfymen skickas med.

Vad kostar gåvorna?

Det förekommer att man faktiskt får dyra gåvor med en tidningsprenumeration. Man kan också få dyrare saker med tidningen. Ibland är det dock så att gåvorna är i andrasortering eller så är det ett större sortiment som inte blivit sålt. Ofta skrivs dock värdena ut i samband med att man tecknar prenumerationen. När det handlar om presenter man får med tidningen brukar de inte vara fullt lika värdefulla. Det är lätt hänt att de försvinner när tidningen ska levereras.

Om man är osäker på om värdet trots allt stämmer kan man söka upp gåvan som ges och på så sätt se om produkten är värd att köpa. Men gäller det en prenumerationsgåva betalar man inget extra för presenten utan då är det tidningen man vill ha.

galore