Som tidningsinnehavare finns det mycket du måste tänka på. Det är lätt att tro att det är jakten på bra innehåll som är viktigast, men faktum är att om din personal inte mår bra så blir det inte mycket till tidning. En viktig del för en välfungerande tidning är fortbildning för både dig och personalen.

Du kanske tänker att det är svårt att skicka personalen på utbildning i dessa pandemitider. Då är det en god nyhet att du faktiskt inte behöver skicka dem någonstans. Aktören kompetens express erbjuder nämligen en mängd digitala utbildningar som lämpar sig utmärkt för tidningsvärlden. Med hjälp av dem kan du både hålla personalen trygg och samtidigt ge dem en fördjupad kunskap. Som företagare är din personal det viktigaste du kan satsa på.

Det digitala beteendet har gjort stora framsteg under pandemin

När coronapandemin kom fick vi utveckla vårt sätt att arbeta digitalt mycket snabbt. Det sägs till och med att vi hann med tio års utveckling på bara några månader på grund av den. Du som arbetar i tidningsbranschen har säkert också märkt vilka enorma digitala framsteg vi har gjort på senaste tiden. Bland annat har möjligheterna till research förbättrats avsevärt. Visste du att du på Kungliga biblioteket kan få tag på tidskrifter som är daterade från 1600-tal digitalt idag? All denna utveckling har också gjort att det blivit lättare för människor att ta till sig digital information, något som underlättar när det gäller att tillgodogöra sig en utbildning på det sättet.

Kompetensutveckling på tidningen på distans

Det finns många fördelar med att erbjuda personalen utbildningar digitalt. Många har sett fördelar med att arbeta på distans under corona. Bland annat ger det större utrymme för att göra saker på det sätt som fungerar bäst för en själv. Man kan också i större utsträckning välja att arbeta på de tider som passar en själv. En digital utbildning är därför perfekt när det gäller att få vardagen att gå ihop.

Kompetens express erbjuder som sagt en rad utbildningar. Några som kan vara extra bra för dig som driver en tidningar är till exempel: coachande ledarskap, att leda i förändring och att leda arbete på distans. Att ha olika typer av ledarskapsutbildningar är en stor tillgång som chef och företagsledare. Visste du att många börschefer i Finland fått ledarskapsutbildning redan i lumpen?

För dina anställda finns det också en hel del bra utbildningar. Vad sägs till exempel om: självledarskap, presentationsteknik, effektiva möten och personlig effektivitet? Det är alla utbildningar som kommer att ge dina anställda ökad kompetens och bättre effektivitet.

Tar inte utbildningar tid från jobbet?

Många företagsledare tvekar när det kommer till fortbildning. Bland annat funderar man på om det kommer vara värt att låta personalen lägga tid på en utbildning istället för att jobba effektivt. Det är då viktigt att tänka på att en utbildning ger en större verktygslåda som kan göra dina anställda mer effektiva. I de flesta fall blir faktiskt företaget mer framgångsrikt med personal som får kompetensutvecklas.

galore