För att ha en tidning och kunna tjäna pengar på den, om man vill det, så gäller det att ha en bärande idé. Den ska helst vara unik och gärna träffsäker, för att garantera att läsare återkommer. Beroende på vilken målgrupp man riktar in sig på kan man skriva på ett visst sätt eller ha vissa teman på sina artiklar eller kåserier.

Den första tiden

När man som privatperson kommit på en bra idé ska man höra av sig till ett befintligt tidningsförlag eller starta ett eget. Det är ett stort plus om man vänder sig till ett befintligt förlag eftersom de har dels pengar och dels ett kunnigt nätverk av folk i branschen. Nackdelen är att förlaget också kommer vilja ha sin del av kakan, det vill säga du får inte hela vinsten. En stor fördel med det är dock att du får bra publicitet och en bra spridning. Självklart måste din idé vara lockande för dem då de kan analysera hur pass stor potential dina tidningar har.

Får man inget gehör för sin idé hos sitt förlag men ändå tror starkt på den så är det klokt att starta ett eget förlag. Du måste då sätta dig in i vad bokföring, skatter, lagar med mera står för. Du kan välja att anställa folk eller jobba helt på egen hand.

Var man gör reklam

Reklam för tidningen kan ske på många ställen, och det går bra att köpa annonsplatser på välbesökta hemsidor. Reklam är nästan ett måste om du ska ha uppmärksamhet.

galore