Vad vore livet utan humor? Det skulle nog vara tråkigt och inte så kul. Därför är det bra att man kan muntra upp sig med en humortidning eller två när man vill det.

Vad är humor?

Humor kan man se på tv och det handlar om alla möjliga situationskomedier och sketcher. Humor är en personlig egenskap som vi alla bär på, det handlar helt enkelt om att man kan komma på en oneliner eller kanske inse att något är lustigt och därmed värt att skratta åt. Ståuppare skämtar ofta om sig själva och sina liv för att få andra att skratta, men de kan också skämta om andra personer eller företeelser i samhället. Det är fullt tillåtet att skämta så länge man inte ägnar sig åt förtal åt den man skämtar om.

Serietidningar

Serietidningar är mycket uppskattade av såväl barn som vuxna och det finns även utdrag ur dessa tidningar i dagspressens tidningar. Hälge, Rocky, Nemi, Kalle & Hobbe, Stenmark med mera är alla tidningar som lyckats ta sig fram i den hårda konkurrensen. Serien ska gärna ha en underhållande ton men gärna med lite allvarsamma drag för att läsarnas intresse ska bibehållas. En duktig tecknare kan också göra serien mer underhållande och lekfull.

Är det stimulerande att läsa humortidningar?

Det får man avgöra själv, gillar man något så är det troligen också stimulerande. Om inte annat kan du få uppslag om vad du själv kan skämta om med andra.

Vilken typ av tidning är bäst?

Olika tidningar har olika ändamål och det beror därför på vilket syfte man är ute efter att uppfylla. Nyheter är dock ett givet kort eftersom du då håller dig uppdaterad och vet exakt vad som sker ute i världen. Man vet var det är krig någonstans och man vet var naturkatastrofer har ägt rum någonstans samt mycket mer.

galore