För dig som har ambitioner att gå en bra utbildning och få höga betyg gäller det att ägna mycket tid och energi åt att plugga. Timmar av texter, formler och efterforskningar ger dig allt djupare kunskaper men sliter också ganska hårt på kropp och sinne. Många elever och studenter känner sig trötta och tappar koncentrationen efter ett tag, och det är då det gäller att hitta alternativa lösningar.

För att verkligen lyckas med högskoleprovet är det viktigt att du förbereder dig väl genom att exempelvis ta del av genomgångar om hur det fungerar, ladda ner prov från föregående år och göra övningar och uträkningar. Det ger dig en bra förståelse för hur provet är upplagt och du kommer att vara väl rustad inför den stora dagen. Att ta en paus då och då är däremot också viktigt, och det är här som tidningarna kommer in.

Komplettera och uppdatera

Den rådande trenden under de senaste åren är att allt fler överger papperstidningen till förmån för digitala versioner. Självfallet är det upp till var och en men ibland kan det vara nyttigt att ta ett break från skärmen. Att ta en tidning under armen och gå ut och sätta sig på en parkbänk är ett perfekt sätt att ta en paus.

Genom att välja tidningar som handlar om det du studerar får du möjlighet att ta del av olika synvinklar, kul artiklar och nyheter. Är du intresserad av historia kan till exempel Populär Historia passa dig, är det psykologi kan du prova Modern Psykologi och är det universum Populär Astronomi. Tidningar är ofta enklare att läsa än böcker men kan ge dig ett kul och intressant komplement till det du pluggar och hålla dig uppdaterad om nya fynd och upptäckter.

galore