Bland världens prestigefulla magasin är New Yorker Magazine utan tvekan ett av de mest prestigefulla. Ett magasin med litterära ambitioner som publicerat uppmärksammade reportage, noveller, essäer och debatter. En tidskrift som stått som förebild för tidskrifter världen över. New Yorker skapade i princip mallen för hur ett finkulturellt magasin ska se ut.

Om du själv funderar på att starta ett magasin eller driva någon annan typ av företag har du säkert funderat över olika sätt att öka kännedomen om de tjänster eller produkter du säljer. Hur ska du nå ut till dem som är intresserade av det du erbjuder? Ett regelbundet publicerat nyhetsbrev är faktiskt ett av de effektivaste sätten att nå ut, men hur gör du? Hellre än att varje vecka sitta och knåpa ihop vanliga mejl och skicka ut till (förhoppningsvis) gigantiska adresslistor kan du använda dig av en tjänst speciellt anpassad för syftet. Hos Ungapped kan du enkelt skapa snygga och intresseväckande nyhetsbrev med hjälp av en hel uppsjö användbara verktyg. Du behöver inte kunna någon kodning och som kund hos Ungapped får du dessutom tillgång till statistik och data som du kan använda dig av för att vässa ditt budskap ytterligare.

Första numret publicerades 1925

New Yorker har publicerat noveller och kortberättelser från många kända författare och essäister. Första numret av tidskriften publicerades den 21 februari 1925. Tidningens fokus låg, och ligger än idag, på att rapportera om hemstaden New York och dess kulturliv. Men med tanke på vilken stor roll den amerikanska metropolen spelar i världens kulturliv faller det sig naturligt att tidningen hittat läsare över hela världen. Idag utkommer den med 47 nummer per år. Ett av tidningens mest karaktäristiska kännemärken är dess tecknade omslag som också de rönt stor uppmärksamhet vid ett flertal tillfällen. Ett av de mest kända omslagen tecknades av Art Spiegelman efter attackerna mot World Trade Center i september 2001. Omslaget såg vid en första anblick helt svart ut men visade sett från vissa vinklar siluetterna av de båda skyskraporna som föll under attackerna.

Genom historien har mängder av kända författare, journalister och kulturpersonligheter publicerats i New Yorker Magazine. Däribland Truman Capote, Philip Roth och Woody Allen.

Har en svensk författare någonsin publicerats i New Yorker Magazine? Ja, Jonas Hassen Khemiri blev 2017 den förste svenske författaren att få en text publicerad i magasinet när de tryckte hans novell “Så som du hade berättat det för mig (ungefär) om vi hade lärt känna varandra innan du dog”.

Publicerar fortfarande uppmärksammad journalistik

Även om New Yorker fortfarande äger väsentlig tyngd i tidningsvärlden kämpar den som så många andra papperstidningar med sjunkande upplagor och med att vara fortsatt relevant. Men den producerar fortfarande läsvärd journalistik och tankeväckande essäer. Så sent som 2018 belönades New Yorker Magazine tillsammans med New York Times för tidningarnas gemensamma rapportering om övergrepps-skandalerna som omgärdar filmproducenten Harvey Weinstein.

galore