I dagens moderna tid så spenderar vi människor allt mindre tid med att läsa böcker och tidningar. I alla fall de fysiska exemplaren. Man kan fortfarande lyssna på ljudböcker eller läsa tidningar, men numer sker det allt oftare på ett digitalt sätt.

Att stiga upp på morgonen, koka kaffe och sedan hämta dagstidningen i brevlådan var förr en stadig rutin för många. Visst finns det en hel del människor som håller den traditionen vid liv, men allt fler läser dagstidningen i sin mobiltelefon eller på sin surfplatta. Det är givetvis bra att slippa gå ut till brevlådan när det ösregnar eller är minusgrader, men det har fortfarande sin charm att läsa pappersvarianten av en tidning. Den är ofta otymplig och man får en del trycksvärta på fingrarna, men det kan det absolut vara värt. Att läsa på en mobiltelefon innebär en massa scrollande och man får inte riktigt samma känsla, men samtidigt är det framtiden. Vilket alternativ som är bäst råder det säkert delade meningar om, men man kan kort och gott säga att det finns både för- och nackdelar med båda alternativen.

Dags att väcka nostalgin till liv

I den här artikeln tänkte vi passa på att väcka din nostalgi genom att nämna ett par klassiska tidningar som säkert många av oss läst. Så håll till godo:

Lyckoslanten

Denna tidning fick man i grundskolan och var en liten tidning som handlade om sparande och pengar. Tidningen har getts ut sedan 1926 och skickas till alla i årskurs 4-6, så den ges faktiskt ut fortfarande. Det är en bra tidning för att barnen ska lära sig om saker som ekonomi, entreprenörskap med mera. Många av dem som läst Lyckoslanten har säkert senare blivit framgångsrika företagare. Har även du en bra företagsidé så kan en företagskredit vara den perfekta starten för att sätta bollen i rullning.

Buster

Den här serietidningen som till största del handlade om fotboll gavs ut i Sverige första gången år 1967 och sista gången år 2005. I tidningen publicerades många kända serier såsom bland annat Åshöjdens BK, Benny Guldfot, Johnny Puma och Super-Mac och Bullen. De sistnämnda hade sina styrkor i ett stenhårt skott (Super-Mac) och fantastiska skruvar (Bullen).

Pro Hockey

Den här hockeytidningen med fokus på NHL var det många som prenumererade på. Tyvärr gick tidningen i graven förra året, men den kommer leva kvar i mångas minnen under en lång tid framöver. Tidningen innehöll spännande reportage med NHL-stjärnor, statistik, tips och mycket annat. I tillägg fick man, i alla fall förr, en stor poster på någon av spelarna i NHL.

Givetvis finns det många andra tidningar som väcker nostalgiska minnen, men förhoppningsvis väcker ovanstående din nostalgi tillräckligt för ett tag framöver.

galore