Rolling Stone var under flera decennier ett av de mest inflytelserika magasinen när det handlade om musikkritik, politiska reportage och mycket annat. Ett sant klassiskt magasin med sina rötter i 60-talets hippierörelse.

Rolling Stone är ett magasin där du liksom i många andra tidningar kan läsa artiklar om en mängd olika ämnesområden. Mig veterligen har de dock inte skrivit någonting om fastighetsskötsel, men det spelar ingen roll. Skötseln av din bostadsrättsförening är en av de där sakerna som man helst vill slippa tänka för mycket på, vilket man inte behöver om allt funkar som det ska. Nabo är en svensk fastighetsförvaltare som kan erbjuda en helhetslösning till din bostadsrättsförening. Det betyder att ni i föreningen själva kan välja fritt hur mycket tid ni vill lägga på förvaltningen och lägga över allt annat på Nabo. De kan med andra ord sköta om allt från den dagliga skötseln till juridiska och administrativa uppgifter. I nuläget har de fler än 1600 nöjda kunder spridda över hela Sverige. Ta del av deras fastighetsskötsel och låt din bostadsrättsförening bli en av dem.

Grundades i San Francisco

Rolling Stone grundades av Jann Wenner och Ralph Gleason i San Francisco 1967 och den första utgåvan publicerade i november det året. Namnet fick de från Muddy Waters låt med samma namn, och i samma låt hittades också inspiration för magasinets syfte. Wenner och Gleason ville publicera ett magasin som skildrade rockmusikens inflytande över samhället såväl som samhällsutvecklingen överlag. Om det finns någonting som utmärker Rolling Stone är det hur duktiga magasinet varit på att dra till sig duktiga skribenter. Det går inte att skriva om Rolling Stone utan att ägna åtminstone lite utrymme åt Hunter S. Thompson. Den amerikanske journalisten och författaren publicerades ofta i magasinet under 1970-talet. För Rolling Stone skrev han bland annat en mängd klassiska politiska reportage, men mest känd är tveklöst Fear and Loathing in Las Vegas. Listan över inflytelserika skribenter kan göras mycket längre, men här följer ett urval:

  • Michael Hastings
  • Matt Taibbi
  • Cameron Crowe
  • Lester Bangs
  • Ben Fong-Torres
  • Patti Smith
  • David Fricke

Taibbi är tidningens största namn just nu. Cameron Crowe är också värd ett särskilt omnämnande då det var hans erfarenheter som journalist för tidningen som låg till grund för filmen ‘Almost Famous’. Patti Smith som annars är mest känd som en av punkmusikens förgrundsgestalter skrev under 1970-talets första år recensioner och artiklar för tidningen.

Rolling Stone idag

Rolling Stone fortsätter att utöva inflytande på samhällsdebatten men för liksom andra papperstidskrifter en kamp mot tidningsdöden. Idag försöker tidningen strategiskt anpassa sig till den digitala tidsåldern genom att producera ett antal podcaster och annat innehåll för nätet. Den största podcasten i tidningens regi är för nuvarande ‘Useful Idiots’ som behandlar politiska frågor med tidigare nämnde Taibbi och Katie Halper som programledare.

galore